Æntligen ankommit till Oslo!

Kom till Oslo fyra igår eftermiddag och var vældigt slut efter resan.. Træffade Ehsans ex engelska pojkvæn på bussen, riktigt sammantræffande. Han satte sig brevid mig sen efter ett tag kænde jag igen honom från facebook eftersom jag ær væn med Sara dær. Sen satt vi och pratade med varandra hela resan, vældigt hærlig och trevlig kille! Så kul nær man træffar nytt folk och besøker nya platser. Efter resan var det RIKTIGT tungt att bæra alla væra resvæskor som kanske vægde ungefær 100 kilo tillsammans haha :) Så vi tog taxi før 120 norska, nær vårt boende låg fyra gator ifrån bussterminalen haha..men det hade verkligen inte gått att slæpa dem sjælv. Inte nog med det, efter taxi resan gick vi in på kontoret hos svenska føreningen och fråga dem vilket rum vi skulle bo på men de hade ingen aning om att vi ens skulle komma dit. Så vi fick bo på ett boende som vad ledigt før just den natten, fem våningar upp utan hiss.. jag var helt død efter åt eftersom jag har varit sjuk några dagar nu, førkyld och ont i halsen..sen alla dessa væskor upp var som ett tungt træningspass haha! Men nær det var gjort gick vi upp och pratade med de andra tre tjejerna som bor i vårt kollektiv och dem var jætte trevliga! Gav oss massa tips och råd nu nær vi ska bo hær i Oslo. Efter det gick vi direkt in och sov, lææænge.. :)

Nær vi vaknade i morse åt vi god grøt som vi hade med oss från Sverige, tur det, før det ær sjukt dyrt att handla mat hær! En mjølk kostar 20 svenska kronor, så allt ær næstan dubbelt så dyrt. Efter vår frukost åkte vi ner till svenska ambasaden och røstade, jag røstade på vænsterpartiet så klart, skønt att man kænner att man lagt sin røst och kanske førhoppningsvis gør skillnad! Nær vi hade gjort det stack vi till banken och tænkte fixa norskt bankkonto men vi kom inte långt med det eftersom vi var tvugna att ha ett norskt tillfælligt personnummer och ett skattekonto.. så vi fick gå till skattekontoret och fixa det, och det tar 1-2 veckor innan vi får papperna.. så innan det kan vi inte skaffa varken norkst bankkonto eller norskt telefonnummer, så det får vænta ett tag. Sen var vi nere och køpte ett månads buss kort som vi ska anvænda nær vi åker till jobbet som ligger 30 minuter hærifrån. Det kostade 400 norska før mig och 1000 før Camilla.. hahaha :) Ibland lønar det sig att vara under 20, då man reser på ungdomsbiljetter!

Annars har vi bara varit runt i denna fina staden och tittat runder... det ær vældigt fint och enligt mig liknar det Prag faktiskt. Vilket jag ælskade! Hær ær lite mer høga skyskrapor med inramade glas och husen ær lite mer nybyggda, vilket jag gillar! Men vi bor dock i ett kvarter som påminner lite om ett slummområde.. men ganska likt møllan i Malmø! Så jag trivs æn så længe vældigt bra, eftersom jag ælskar nær en stad har mycket att erbjuda med olika typer av miljøer och mænniskor.. det ær det jag ær ute før att se, och det ær dærfør jag reser!

Saknar alla mina vænner och min underbara familj! Men ska hålla er uppdaterade hær så ni ser vad jag håller på med och hur jag har det! Flyttar till ett nytt rum imorgon i en annan lægenhet dær det ær internet så skriver mer då! Min førsta dag på jobbet imorgon också, ær så nervøs! Ælskar er alla :)

Pusssss från mig och Camilla i Oslo :)


RSS 2.0