YSTAD

Orkar inte skriva så mycket som innan,för det enda jag gör är: jobbar,äter,duschar,sover... haha :) Vilket liv man har. Som Elisabeth på jobbet säger "vi kan lika bra jobba till tio för vi har ändå inget liv att komma hem till" haha,helt sant! I alla fall på vardagarna och i alla fall i Norge. HAHA
Men pengarna ska gå till Australien,så jag klagar inte(bara ibland). Fick uträckning av chefen idag hur många timmar jag har jobbat denna månaden och det blev 210 timmar,70 timmar av dom är övertid..haha.. så jag kommer kunna lägga undan 20.000 varje månad efter skatt och hyra. ÄR DU INTE STOLT SIMON? Min chef säger i alla fall "behöver inte fråga dig mer Louise om övertid för du säger alltid ja,du är flink" :)
Följde precis Cammisen till bussen med de andra tjejerna,för hon ska till Sverige idag. Är avundsjuk,jag måste jobba en dag till... men vi kör ni så det ryker,eller hur Louise?

Ska hem i helgen!! Längtar så mycket över att träffa alla. Min älskade familj och mina älskade vänner. Massa mat ska ätas och det ska kramas mycket. Och Mysla ska sova i min säng!
I lördes var det förresten fest här i kollektivet och det var skit kul. Massa folk och massa skratt. Men jag blev bjuden på tequila av Hassan och Fransis,så det slutade inte jätte bra..åkte taxi hem från klubben(som Christian betalade) och vaknade med skor på. På söndagen blev det scones och tre filmer så jag klagar inte :) Det var hääärligt. Bara att vara ledig en dag från jobbet är som en dröm för kroppen,som bara värker hela tiden. Ha det underbart så länge,skriver mer hemma i Sverige(om jag har tid)


Massa LOVE

"Snart" helg!

Jag saknar helgen..hoppas chefen inte säger att det blir frivilligt extra jobb denna helgen,för det blir fest i vårt kollektiv. Och jag som jobbat över varje dag förtjänar faktiskt lite ledighet. Men om det blir jobb,kan jag ju inte säga nej,för pengar till Australien kommer alltid upp i mitt huvud när dom frågar om man vill jobba.
Så hoppas det inte blir något,så vi kan köra en repris på denna helgen som var nu.
Nu är det planerat,bokar biljett i helgen,för att åka hem nästa helg igen,fredagen den 1 oktober.. Så är hemma hela den helgen :) Ska bli så himla kul! Ska träffa la familia inklusive lilla Mysla hehe och Nermina och Almira <3..längtar! Mamma och pappa bara: "vi är bort bjudna på middag på lördag,men häng du med om du vill.." välkommen man känner sig haha!
Jag ska dra med dom och handla med mig på lördag morgon,för jag måste ha med massor med mat och fram för allt godis till Norge!! Älskar dom så mycket och har saknat dom!
Mina tankar snurrar fortfarande på jobbet...och det är mycket funderingar när man går själv på lagret,funderingar om framtiden. Men pappa sa idag att jag måste tänka på att leva i nuet (som jag ofta hör) så ska försöka göra det imorgon...
Har i alla fall fått skattekortet idag så ska öppna ett norskt bankkonto på torsdag! Så man kan få in fedde lönen någonstans hehe:)
LOVE U ALL
(Godnatt fiiiiiiina)

Sliten och trött.

Jobbade från åtta till tio idag,så är sjukt trött..precis duschat och lagt mig. Så tänkte inte skriva så mycket.
Tänkte egentligen bara berätta att mitt nya smeknamn på jobbet är Skrollan haha,en på mitt jobb,Lotta,sa det på bussen idag. Att hon ville kalla mig för skrollan. Och det hette min systers docka när vi var små. Så komiskt och vilket sammanträffande!
Så skrollan it is.

Och en sak till,fan vad jag skäms över dem som röstade på Sverigedemokraterna. Det är hemskt. Tänker mycket på det och är rädd för utvecklingen som kommer ske i Sverige. Ibland är yttrandefriheten farlig och går för långt.
Vad tycker ni?
Sleep tight and don't let the bed bugs bit :)

vaken efter en sjukt rolig kväll!

Hej mina underbaraste!
Detta blir ett långt inlägg så bara frossa i er läsning från Norge:)Sitter här och tänker på min familj och mina vänner,det jag gör alltid extra mycket när jag skriver i min blogg för att jag skriver till just er. Och jag vill berätta allt för er! Skrev ett långt inlägg igår precis innan festen här hos oss drog igång,men det försvann tyvärr när jag skulle spara det. Så störigt,ibland hatar jag internet och datorer... det är så komplicerat.
Jag har inte skrivit så mycket i bloggen,men det är bara bra för er för då vet ni att jag mår bra och har kul,det hade jag inte haft om jag hade suttit vid datorn hela tiden haha:)
Jag kan ju börja att berätta lite om förra lördagen då vi var på personalfest. Jag,Camilla och Louise tog bussen tillsammans med cirka 50 andra från jobbet och drog till ett ställe 30 min. från Oslo ute på en gård. Där var det uppsatt party tält och folket hade redan börjat dricka när vi kom fram eftersom där fanns välkomstdrinkar och gratis vin,öl och cider precis vid tältet haha! Det var sjukt roligt att se hur fina och uppklädda alla var! Vi på apo(smeknamn för apotek1) brukar inte gå finklädda till jobbet precis när vi står och packar varor på ett lager haha..Så därför är det kul,och man lär känna alla mycket bättre när man umgås utanför jobbet.
Till middag senare under kvällen fanns där typ bara grillat,så vi vegetarianer(som ändå är typ 5 stycken) fick äta potatis och sallad. Men det var ganska gott det också. Sen dansade vi hela kvällen och hade skit skoj! Jag träffade en norsk kille från jobbet också som jag inte sett tidigare..och det var riktigt trevligt:) Man glömmer mycket lättare det förflutna då och ser framåt. Gonna walk and don't look back.
Dagen efter vaknade jag,Camilla och Louise upp med att vi bråkade. Det höll på hela dagen och jag mådde därför inget vidare..Det blev tjafs på festen.. men det löste sig ändå,vilket allt annat gör. Om man pratar ut och det och löser det, ingen ska gå och tänka på saker utan att berätta vad man känner. Det får man verkligen lära sig när man bor i kollektiv, annars går alla runt och är sura för att dem inte vågar säga något. Så vi är vänner igen. Vi jobbar tillsammans varje dag, bor tillsammans och träffas därför hela tiden. Inte konstigt att vi börjar bråka ibland.
Hela veckan har jag inte gjort något annat än att jobba,sova och äta. Jag har jobbat från 9 till åtta varje dag ungefär, ibland börjat åtta och jobbat till tio, ibland nio till sju osv. Det är svårt att veta när man slutar,man får alltid gå hem vid fem men eftersom jag alltid säger ja till övertid så vet inte jag eftersom cheferna inte vet om det blir övertid eller inte förrän runt fem. Men jag brukar alltid förbereda mig på övertid eftersom det har varit det hela veckan. Vill ni se min uträkning,hur jag planerar och spara:
Tänkte ha 50.000 till Australien. Där hemma har jag 15.000 till biljett och visum som mamma och pappa ska få eftersom hon har lånat ut pengar till mig innan när jag bokade biljetten. Så det är bara fick pengarna som jag ska spara ihop där och jag hoppas kunna spara 50.000, men annars gör det inget om den blir 40.000 istället. Uträkningen ser ut såhär: får 148 norska kronor i timmen. 225 mellan 8-9 på morgonen i OB, samma gäller mellan 17-21 och mellan 21-22 tjänar man 100 % OB, alltså 296 norska kronor i timmen. Jag har avrundat så att jag jobbar mellan 9 till sju varje dag. Ibland slutar jag fem(vilket nästan aldrig händer), ibland börjar jag åtta och ibland slutar jag nio.. Så jag kommer jobba minst till sju i snitt på en månad. Det blir cirka 28.000 i månaden plus skatt, kommer då ha kvar cirka 20.000 och hyra på 3.600 och busskort på 400 och mat på cirka 1000 men har det mesta från Sverige redan. Alltså 5000 bort. Då kommer jag ha 15000 norska över vilket är cirka 18.000-19.000 svenska. Och hela november betalar man bara halv skatt. Så jag hoppas hoppas jag kommer hem med 50.000, lever därför väldigt snålt just nu. Det är alltså dessa uträkningar som snurrar runt i mitt huvud när jag är på jobbet hahaha :) Kul att läsa va?
Detta inlägget är redan för långt asså... men ska berätta kort om igår!!!
Jag och Camilla vaknade upp igår och började städa HELA kollektivet, det blev så himla fint! Sen tittade vi på prestige,så himla bra film! Efter det kom folk från jobbet som vi hade bjudit hit,vi var inte säkra på att några skulle komma men det gjorde dem en efter en senare på kvällen och det var så kul! Louise var DJ:n under kvällen haha så hon kopplade in sin dator till en högtalare så det blev grym musik. Speciellt låten: letting go med Sean Kingston.. som jag älskar grymt mycket nu! Och festen bara blev större och större,det slutade med att den andra avdelningen av svenska föreningen som bor ovanför oss kom ner till oss för vår fest var mycket roligare så alla hamnade hos oss. Vi var säkert 50 pers i vårt kollektiv och alla var på skit bra humör! När några av oss gick ner för att möta upp folk, öppna porten eller röka så stod där massa instrument utanför vår port och så kom där några män förbi och vi frågade om det var deras instrument och om dem kunde spela lite för oss så vi hade värsta live bandet här i vår trapp! Skit bra musik,lite zigenar inspirerad! GRYMT! Efter det drog alla till en klubb som heter Lux, Kristian från vårt kollektiv fixade in 15 andra på sin lista så vi kom in gratis och jag fick låna Matildas ID och gå in med efter det är strängt med 20 års gräns här i Norge. Hon hade sitt körkort istället. Och det funkade:) Sen dansade vi hela natten och efter festade hos oss:) Det grymmaste festen jag har varit på på länge:)
Nu idag vaknade vi upp med att det såg förjävligt ut i vårt vardagsrum med ölburkar överallt och krossade glas :S så jag och Camilla tog tag i det direkt och började städa allt grundligt från början idag med och det är jätte fint överallt nu! Sen tittade jag och Kristian på fortsättningen av prestige som jag och Camilla aldrig såg klart..och jag har precis ätit en skit god sallad som jag fick av Kristian. Han är så snäll:) Han gjorde scones till Camilla mig och Louise innan imorse och kom med bullar här om dagen till hela kollektivet, till sin lilla familj sa han:)
Nu skulle jag egentligen duscha och åka till den norska killen men frågade precis på mejl om han kunde komma hit för han bodde tydligen en timme härifrån med buss. Lätt att missförstå varandra ibland,är inte jätte bra på norskan än hehe:) Så kan berätta mer imorgon! Nu ska jag sova lite och sen ska jag duscha och dricka te. Ska höra med Camilla också när hon har vaknat, om hon vill ut och gå,för jag behöver verkligen frisk luft!
Ha det jätte bra mina underbara vänner och min älskade familj..
Och förlåt för långt inlägg,ska göra mer små och korta nästa gång:)
Och gå iväg och rösta med er om ni inte redan har gjort det! Hoppas hoppas de röd gröna vinner,fast jag inte tror det :(
Ta hand om er!
LOVE YOU
Några killar från våningen ovanför och Matilda och Janni sidan om mig :) Så kul vi hade!!

ännu mer jobb.

jobb hela tiden. förlåt att jag inte skriver. vill att ni ska vara uppdaterade ju :)

ska jobba i helgen med. men bara sju till tre lördag och söndag, så är hemma efter tre båda dagarna.. och då skriver jag skit långa inlägg om allt jag har gjort under veckan och om festen i lördes.. haha. kommer lite sent efter, men bättre sent än aldrig.

det har hänt ganska mycket ska ni veta :) hehe och jag kommer lägga upp bilder också.

Älskar er alla jätte mycket :)

Mamma och pappa ringde mig 10 ggr idag när jag var på jobbet, de var oroliga att jag inte var inne på skype hahaha :) Jag jobbade över både igår och idag, så har inte kommit hem förren vid tio så har inte gått in på datorn. Välkommen till 2010. hehe så söta mamma och pappa! NI är bäst :)

Sleep tight.

tankarna är rensade

Detta var skönt.

Skönt att rensa huvudet med alla blandade känslor... är inte van vid att vara borta från familjen och vännerna. Och har suttit inne hela dagen, bakis, efter lite tjafs på fyllan.. men det är bättre nu.

Allt löser sig alltid!

När jag var ute och gick bestämde jag mig för att förbättra min styrka i att vara ensam. Att klara sig själv. Att stå på egna ben. Det är viktigt att också kunna göra det. För att sedan komma tillbaka hem och känna mer uppskattning till allt.

Ny dag imorgon, nya tag och generade ansikten på jobbet imorgon. Det fanns faktiskt de som körde all in igår, alla till och med. Så visst hände där saker! haha

Älskar min syster som alltid lyssnar på mig, som ger mig råd och stöd. Tack fellebelle.


hat söndagen.

Hatar allt just nu.

Vill hem.

Saknar er.



Berättar mer om festen någon annan gång. Ska ut och gå. Samla tankarna.


Ledig och skön lördag!

Saknar mina underbara vänner.

men ikväll är jag taggad för stor fest!

Idag har jag redan: 
-pratat med mamma på skype
-tvättat
-ätit god frukost
-(ska) städa!

Och sen ska jag och Camilla fixa oss och laga (lite!) mat, innan vi drar till festen där det bjuds på stort buffé bord.
Fick reda på igår att chefen inte ens ska vara med på festen. Kanske bra så man inte skämmer ut sig helt.

Just nu är jag rastlös och väntar på att Camilla ska vakna, som har lagt sig igen. Buhu! hehe <3

Tråkigt att ingen av mina syskon läser bloggen.. och att det aldrig är någon som är inne på msn. Har intenet nu och är inne mycket, men det är aldrig någon som skriver. Men men, mamma, pappa, therese, malin och nermina är trogna läsare :) Vad jag har sett från kommentarerna i alla fall. Saknar er alla!

Ikväll hänger kameran med, så det läggs upp bilder imorgon!


Fredagsmyyyys

Hej mina nära och kära...mina underbara,saknade.

Har varit dålig med att skriva till er,men det har varit så mycket jobb just nu. Har jobbat nio till nio torsdag och fredag, och har då kommit hem vid tio nästan. Så har varit ganska slut. Och internet funkade inte i torsdes heller. Jag som ville skriva massa saker till er! Så det kommer nu isället...

Först och främst vill jag börjar berätta om mitt jobb och alla tankar jag har när jag jobbar. Berättade det för Louise innan på bussen när vi åkte hem, att man tänker på så mycket när man går runt på lagret ensam med musik i öronen och hör låtar som skapar minnen och saknad. Jag tänker på Ehsan, tiden jag hade med honom. Jag tänker på framtiden, Australien, vad jag ska göra när jag har kommit hem och pengar rullar i mitt huvud ständigt med uträkningar om hur mycket jag kommer tjäna.. Hörde massa låtar som skrevs till Sebastian Zaar när har gick bort, på var hälsad skivan, och fick en klump i halsen av hur sorligt livet ibland känns. Hur tomt det ibland kan vara. Jag står och tittar på klockan på jobbet och önskar att tiden rinner iväg så jag kan gå hem och sova..ville vara fri. Vill inte slösa mina timmar på lager.
Men direkt när jag har tänkt dessa tankarna så suddas dem bort, för jag hatar mig själv när jag tänker på hur synd det är om mig och hur jag skulle vilja ha det... LEV I NUET. Kan jag aldrig lära mig det? Och tänk på alla dem som har det värre (som pappa brukar säga) och uppskatta att man lever, att man är frisk och bara en sån sak att jag har möjlighet att åka upp här till Oslo och jobba och spara pengar. Inte alla som har det! Måste tänka mer så... Pappa får vara min inspiration.

Mamma lär mig vara stark, att våga ge mig ut i världen och se saker. Att inte vara rädd. Att ta risker. Det är precis det hon har gjort och det är de sidorna hon vill föra vidare till mig, vilket jag hoppas hon har lyckats med. Hon följer alltid sin egen väg i livet och utmanar alltid sig själv. Tror på utveckling.

Från pappa har jag fått alla personlighetsdrag som medlidande och förståelse.. Att man aldrig ska dömma. Man ska inte ta personer för hur den ser ut, utan lära känna han/hon först. Han har lärt mig att vara öppen, visa känslor. Vilket han alltid gör. Att vara sig själv och vara stolt över den man är. Att inte puta på läpparna. Och ett drag hos pappa som jag alltid har avundats är hans optimistiska sida. Han är alltid posivit och glad..och skojar alltid.

JAG SAKNAR MIN LILLA FAMILJ... och Mysla.

Pratade förresten med mamma och pappa på skype idag och såg dem också i videokameran..skit kul. Och så grymt att det funkar, det blir ju sjukt billigt.. om man ringer varandra när båda är vid datorn är det till och med gratis! Ska skypa mer imorgon.

Idag slutade jag och Louise åtta..vi ville jobba över lite, Camilla gick vid halv åtta. Det var massa lådor att fylla på,det tog aldrig slut! Vi jobbade på som galningar hela dagen, men värst var det mellan fem och åtta. Då var man som mest slut och körd i huvudet. Man ville bara hem och då kom trycket. Hissen som rullar och puttar ner alla lådor slutade fungera på eftermiddagen, så alla lådor kom senare och dem fick vi som hade tackat ja till övertid ta. Men sånt är livet, man tjänar bra med pengar! Cirka 180 i timmen! Svenska pengar.. och övertiderna är plus 50 % av lönen. Det är sjukt bra. Hade en rolig dag på jobbet annars, med massa skratt vid lunchtimmarna haha.. jobbar en skit rolig kille hos oss nu! Får en att skratta hela tiden :) Och det blev gratis pizza för dem som jobbade övertid! I LIKE!

Tänker mycket på min avskedsfest, hur många som har tackat ja (vad glad jag blir!) och tänker på Australien och min tid efter det i Malmö.. när jag flyttar till egen lägenhet nästa höst och förhoppningsvis börjar plugga till sjuksköterska. Har så mycket att se fram emot. I mars fyller jag 20 år och det är då livet börjar! Men som mina föräldrar ALLTID säger, så ska jag leva för dagen.

Och därför ser jag fram emot personalfesten som är imorgon! Cirka 150 personer kommer. De flesta från Sverige. Och vi blir bjudna på rubbet: bussen dit (en halv timme härifrån), buffé med all god mat man kan tänka sig och gratis dricka. Hur mycket man vill! Hur bra är inte det när man tänker spara pengar här! Så imorgon gäller det..ska bli skit ku! Ser fram emot att träffa arbetskompisarna utanför jobbet. Och göra sig i ordning, känns inte som man gör det mer nu för tiden, när man jobbar hela tiden. Berättar på söndag om hur allt slutade hehe.. och lägger ut bilder också! Kanske skriver något imorgon till er, eftersom jag är ledig nu lördag och söndag. Vilket innebär att jag ska sova läääänge.



Ikväll skulle jag, Louise, Camilla och två andra från kollektivet titta på dagboken men det blev något fel med ljudet på tvn.. så det slutade upp med att alla satt med vars en dator i knäet. Och jag drack chai latte.. MMMMUMS!

GODNATT mina älsklingar.
- Massa kärlek från Oslo!

JOBB

Jobbar hela tiden känns det som...och eftersom jag sparar pengar så tackar jag ja till alla övertider och helger, så det blir mycket! Men behövde inte jobba över idag dock. Har varit en riktigt seg dag på jobbet och ska inte göra någonting idag, därför jag skriver lite för jag inte har någon energi.. Ska lägga mig tidigt, titta på dagboken(som jag aldrig hann se igår) och dricka te :) Det ska bli skönt att slappa lite innan man börjar imorgon!

Tänker på er alla där hemma och älskar er! Fan vad jobbigt det är att vara ifrån er... saknar er!

Pratade med Sam igår, Felicia och Peter och mamma och pappa i förgår...så himla kul! Synd att det kostar så mycket bara. Älskar er!

Förresten, vad ska ni rösta på? Snart val, och jag var på ambasaden här i Oslo och gjorde min röst hörd, handen upp för vänsterpartiet!

Skriver mer imorgon!




Första festen i Oslo :)

Innan jag skriver något annat,så måste jag bara fråga om ni sett min nya snygga design på bloggen :) hehe..Janni hjälpte mig att fixa den! Internet slutade fungera uppe i vårt rum, så vi fick gå ner här på kontoret och låna internet..så vi alla har suttit här idag och fixat! Dem andra gick precis, men jag ville skriva ett inlägg till er först så jag sitter här själv med några andra som också är i behov av internet! Jätte härligt och sitta här och skriva och berätta för er vad som händer i mitt liv just nu. Jag tycker det är så kul att ni läser och ännu gladare blir jag när ni kommenterar! Ska försöka skriva inlägg oftare och med lite mindre text för jag vet att det kan bli jobbigt för er att läsa allt hehe :)

Har varit ledig igår och idag, sååå skönt. Är inte trött på jobbet än men det är bara det att vi inte hade packat upp och hunnit se en finare del av Oslo än i detta gettot vi bor i hehe..och det är så fint i denna staden! Gillar den skarpt! Alla skyskrapor som finns här är underbara, och alla människor är så avslappnade.. här är lugnare men samtidigt ändå större och livligare än i Sverige. Det är svårt att förklara men stämningen här är skönare på något sätt. Och jag gillar hösten! Det är lite kallare, man har härliga höstkläder och man dricker the rummet och har racksockar på sig! Det är underbart :) Men måste medge att jag gillar sommaren mer..det gör jag verkligen. Men det är skönt när det är kyligt och sol på samma gång..man måste ha olika klimat för att uppskatta varje härlig egenskap av dom. Längtar till sol och bad i Australien men just nu när man jobbar och sliter så är det skönt med lite kyla, långa filmer och tjocka täcken! På tal om filmer så har en kille som bor i vårt kollektiv massa filmer och en riktigt stor plasma tv.. så jag och Camilla ska se dagboken ikväll och äta popkorn! Sen börjar allvaret imorgon igen.

Igår var jag ute för första gången här i Oslo..och ute livet påminner mycket om det vi har i Sverige. Och det är många svenskar som är ute. Vi var först på en fest hemma hos en från vårt jobb och där var fem andra från jobbet..jag,Camilla,Louise,Matilda,Sara och Janni. Vi satt där och drack lite,jätte mysigt.. och sen stack vi till en annan fest eftersom alla ville träffa lite killar :) Vi drog därför till en fest där en annan jobbe kompis var, några av hans vänner hade festen. Men den var lite skumm,hehe,bortsätt från gratis dricka, skit snygg lägenhet och vattenpipa, så dansade killarna till håkan hellström låtar hela kvällen och bar 3D glasögon på sig haha :) Så vi stack vidare till ännu en annan,men den var ännu skummare! Vi mötes av en massa rök när vi kom in i dörröppningen, och det var på grund av rökmaskinen som stod i vardagsrummet tillsammans med discolampor haha! Sjukaste jag varit med om,aldrig sett det förr heller! Så vi såg inte ens om det var snygga killar i rummet :D haha! Så efter den festen stack vi hem,men klockan var ändå två på natten när vi gick och la oss :) Och Camilla var fortfarande lite full hehe..men inte jag eftersom jag bara drack 2 öl! Tro det eller ej,men jag har blivit en sparlisa. Sparar alla pengar,får dåligt samvete om jag handlar mjölk haha! Och det kostar 25 kr här..sjukt.

Idag har vi bara slappat.. jag har skaffat norskt telefon nummer, städerskan som har börjat jobba för svenska föreningen där vi bor har städat hela lägenheten! SÅ SKÖNT! Sen har jag pratat med världens bästa föräldrar idag och med världens underbaraste bror! Saknar er alla! Jag har även lagt upp inbjudan till min avskedsfest..så acceptera! För ni måste vara där! Sen har jag lagt upp ett album på facebook,så ni kan följa bilderna bättre där eftersom jag mest skriver här. Nu ska jag och Camilla se dagboken och köpa godis,vilket vi inte brukar göra för det är så dyrt haha..men vi ska unna oss för nu kommer det en helvetesvecka med massa jobb,i alla fall för mig som tackar ja till all övertid jag får!

Älskar er alla och tänker på er(speciellt när jag jobbar,går runt för mig själv och längtar till min fest där alla mina nära är på en och samma plats!)

Louise, jag och Camilla när vi väntade på bussen.. :)


Bilderna från första dagarna, och på våra rum.


















Alla bilder finns även på facebook :)

5 dagar har gått.. dags att skriva!

Jag måste börja med att skriva att jag saknar alla mina vänner och min familj. Jag trodde inte att jag hade sånt här stort behov av trygghet som jag har... vill hem till min säng, vara hemma och vara på en plats som aldrig är svår att lära sig. Det otrygga och "spännande" är det som är läskigt och ensamt, men efter en kort tid så omvandlas det till erfarenheter, ny trygghet, och utveckling.. Längtar tills jag kommer dit, för nu i börjar känner jag mig mest vilsen. Vaknar varje dag på en plats som jag inte känner mig hemma i, i ett kollektiv som är smutsigt och går till ett jobb varje dag där jag räknar pengarna i huvudet och tackar ja till varje övertid jag får för att tjäna ihop mina pengar till Australien. Jag har dessutom räknat lite fel så kommer få ut 19.000 efter skatt.. och det betyder att jag kommer kunna spara högst 15.000 i månaden, vilket är mycket! Men jag hade glömt räknat skatten hehe..så kommer nog inte ha mer än 40.000 tusen till Australien.. lite mer kanske. Men känns drygt att hela tiden tänka på pengarna och jobba hela tiden. Belöningen kommer sen, och jag längtar som fan till Australien.. där jag vet att allt kommer lösa sig! När jag tänker på att jag ska vara borta 6 månader där så fattar jag verkligen inte hur jag ska klara det, det är svårt för mig att vara ifrån mina vänner och min familj i 3 månader i Oslo!
Hur som helst så läser ni lite negativa tankar.. där jag inte hela tiden är på topp och just nu är jag inte det. Men jag har min vän Camilla som är här och stöttar mig och hon säger alltid "det blir bättre snart när man har kommit in i det", "man får göra det bästa av situationen" osv. Hon är min trygghet. Utan henne hade jag verkligen varit ensam. Men vi upplever saknaden efter tryggheten tillsammans. Känns så bra att ha henne här.
Måste bara, nu mitt i allt, säga tack till min underbara vän Nermina som har skrivit ett inlägg till mig på sin blogg... fan vad jag älskar dig! Snälla in och läs: www.trickyy.blogg.se
Ni vill väl veta vad jag har gjort nu de senaste dagarna? Hoppas det för jag tänker på er hela tiden och vad ni gör.. vad gör ni där hemma? Jag missar väl ingenting i Ystad? Har ni några planer för framtiden? HAHA
I onsdes började vi på jobbet! Vi fixade kort och alltid till bussen, men det var i tisdes, sen åkte vi till jobbet vid åtta.. vi börjar nio men vi ville vara där tidigt eftersom det var första dagen för oss. Där mötte vår blivande chef oss, som var jätte trevlig! Hade dock lite svårt att förstå vad hon sa men jag och Camilla nickade och svarade ja på det mesta och det funkade bra :) En del norska förstår jag men många här pratar så snabbt. I alla fall så visade hon runt oss på arbetsplatsen och där var mer än 50 anställda för lagret är så himla stort. Där var många ungdomar från Sverige som jobbade där, nästan alla är svenskar, eftersom man tjänar väldigt bra och jobbet är eftertraktat för oss! Företaget heter Apotek1 och vår uppgift är att packa in varor i lådor och skicka vidare till andra apotek runt om i Norge. Vi får en låda, har en skaner som vi stämplar varorna med, tar dem på hyllorna, och lägger i lådan. Svårare än så är det inte. Och det bästa är att jag lyssnar på musik hela tiden! Så himla skönt :) Efter den första arbetsdagen åkte vi hem vid fem och började direkt flytta eftersom vi skulle byta rum och bo i ett annat kollektiv. Det var hemskt! Klydd med pengarna när vi skulle betala hyran, skulle släpa alla våra tunga resväskor från den ena lägenheten till den andra, sen till slut kom vi in till ett kollektiv som såg för jävligt ut. Jag bara gick in i vårt dubbelrum som såg hyfsat ut och satte mig på sängen och bara stirrade rätt ut, helt slut och näst in till deprimerad. Ville hem till mamma och pappa. När jag vaknade i torsdes så mådde jag dock mycket bättre, redan en dag hade jag ändrat mina tankar och insett att man inte kan vara så trygg och bortskämd hela sitt liv..man kan inte bo hemma hos mamma och pappa och få lyx varje dag. Man får stå ut med saker och leva på sunkiga ställen någon gång för att sedan uppskatta saker mer. Jag som vill till Indien och resa ner till Afrika och vaccinera HIV smittade barn när jag blir sjuksköterska, hur ska det gå om jag inte kan bo i ett ostädat kollektiv i Oslo? Måste sluta vara bortskämd. Dessutom har jag blivit nyttig! Äter gröt varje morgonen, äter på fasta tiden och ingen skräpmat! Förutom pizzan som chefen bjöd på idag för att jag jobbade övertid till nio...har alltså jobbat 12 timmar i sträck idag! och Camilla jobbade till sju..riktigt trött var man efteråt, och ont i fötterna hade man. När jag kom hem så var det fest i kollektivet och internet hade börjat fungera! Därför jag lägger mig lite senare idag :) Camilla sover nu.. så ska också lägga mig! Sitter här med henne Mac dator, fan vad härlig den är. Ska också köpa en sån sen! Min suger..internet går inte igång på den..något fel med nätverkskortet.
Det som är positivt med kollektivet är att alla som bor här är riktigt snälla! Här bor typ fem tjejer och fem killar.. och idag när vi kom hem hade dem städat hela köket för att vi sa till att det var smutsigt :) hehe :)
Här är lite foton ni kan se mina underbara älsklingar! Bilderna på rummen är vårt rum här i kollektivet, sängen som har röda gardiner ovanför sig är mitt :) Ni är underbara och jag saknar er allihopa!! Imorgon tar jag massa foton, för jag och Camilla är lediga och ska göra stan här i Oslo! Det ni!

RSS 2.0